cppd architects

sustainable
and
innovative
design

aia

Altona Mixed Use

On a wedge shaped site in a strip shopping centre in Altona,CPPD have designed 4 large apartments and two shops, to be constructed this year.

With essentially one elevation, CPPD incorporated a lense shaped courtyard at first floor level to provide access and a light court to each apartment.

This clever device enabled each unit to be provided with abundant natural light, and natural ventilation with the courtyard acting as a thermal chimney.

This is a classy development and will set the benchmark for this location.

CPPD design skills have achieved a yield far exceeding our client's expectations.

Materials: Coloured concrete panels, zinc cladding, precast hollowcore suspended slab.

Other features: Underground rainwater tanks supplying WCs and laundries, solar hot water, gas boosted hydronic heating.

altona-mixed-use2